U dva mandata ogromna postignuća za Hrvatsku, a 9. lipnja još jedna pobjeda na izborima

Prvo smo poluvrijeme dobili s 19 razlike, očekujem od svih nas da ostvarimo pobjedu i drugom poluvremenu, poručio je Plenković na završnom predizbornom skupu HDZ-a u Zagrebu.

U Zagrebu je u Klovićevim dvorima održan završni predizborni skup naše stranke za izbore za Europski parlament. Pred brojnim okupljenima predstavljeni su kandidatkinje i kandidati naše pobjedničke liste.

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković na početku svog govora posebno je pozdravio hrvatske branitelje i utemeljitelje naše stranke koji su se u velikom broju okupili kako bi podržali našu listu.

„Hvala vam u ogromnoj potpori u ovoj kampanji. Zahvala svim kandidatkinjama i kandidatima koji su intenzivnoj kampanji, a koja predstavlja drugo poluvrijeme iste utakmice. Prvo smo poluvrijeme dobili s 19 razlike, očekujem od svih nas da ostvarimo pobjedu i drugom poluvremenu“, kazao je.

Idemo po još jednu pobjedu!

Izdvojivši pobjedničko ozračje na terenu, koje se vidjelo tijekom cijele kampanje, Plenković je naglasio da je raspoloženje itekako pozitivno prema radu i postignućima HDZ-a.

„Prema radu naše parlamentarne većine, naše Vlade i svemu onome što smo ostvarili u proteklim godinama“, dodao je.

U kontekstu postignuća naše stranke, rekao je da su ona jedinstvena i plod su političke platforme, našeg programa, elana i energije svih naših članova i članova.

„Sve političke utakmice moramo igrati istim intenzitetom jer je u pitanju snaga HDZ-a, naša reputacija i naša uloga u hrvatskom političkom životu“, rekao je Plenković.

Baštinimo političku ostavštinu prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja naše stranke dr. Franje Tuđmana. To naslijeđe je velebno u smislu postignuća za hrvatski narod. Naslijeđe je to koje obvezuje.

„Ono nas obvezuje da izborima pristupimo ozbiljno i angažirano, a osobito izbori čija je glavna tema europska politika Hrvatske, europski kontekst, međunarodni kontekst. To su teme u vezi kojih drugi politički akteri u Hrvatskoj imaju stav, ali za razliku od nas nemaju postignuća“, naglasio je.

Tu su i Schengen i euro, preostao samo OECD

Plenković se osvrnuo na zadnjih osam godina, otkako je ova Vlada preuzela odgovornost za upravljanje Hrvatskom. Poručio je da smo ostvarili sve ono što smo zacrtali u pogledu dublje integracije u Europsku uniju.

„Poruku koju smo poslali 2016. bila je – hoćemo Schengen i euro te postati članicom OECD-a. Onda smo pokrenuli ozbiljan posao“, rekao je.

Hrvatska je ušla u Schengen i eurozonu te se planira ući u OECD do 2026. „Govorim ovo da osjetimo svi kako ti veliki i zahtjevni procesi trebaju vremena i znanja i ono najvažnije – trebaju vodstvo. HDZ je ta politička snaga. Iza nas će ostati ogromna postignuća“, prisnažio je Plenković.

Podsjetio je da je Hrvatska ušla u Schengen prije Bugarske i Rumunjske koji su u taj proces krenuli puno prije nas.

„To može samo država čija je vlast dobro organizirana i koja razumije kako ostvariti ciljeve“, dodao je.

Kao posljedica ruske agresije na Ukrajinu, dogodila se energetska kriza bez presedana.

„U takvom kontekstu ispuniti zahtjevne kriterije za članstvo u europodručju može samo ona država koja zna kako te ciljeve ostvariti“, kazao je.

Podsjetio je pritom da je država brojnim mjerama u krizi stala iza hrvatskih građana i gospodarstvenika.

Stvaramo prijatelje i saveznike

Gradimo partnerstva i savezništva, imamo metodologiju kako stvoriti prijatelje i saveznike.

„To je velika kvaliteta stranke koja upravlja država na način koji je koristan za hrvatskog čovjeka“, poručio je Plenković.

Tri su ključne piste na kojima radimo – demografska revitalizacija, zelena tranzicija i digitalna transformacija.

„Ogromna su ulaganja u obrazovanje. U razdoblju smo u kojem ulažemo 2,7 milijardi eura u naš predškolski sustav, osnovne i srednje škole i sveučilišta“, istaknuo je.

Podsjetio je da je u mandatu ove Vlade osigurano da sva hrvatska djeca imaju besplatan prijevoz, besplatne udžbenike i besplatan obrok u svim osnovnim školama.

Modernizacija Hrvatske vojske

Od brojnih projekata koji su realizirani u mandatu ove vlade, premijer Plenković je izdvojio ulaganja u modernizaciju i razvoj Hrvatske vojske.

„Nabavili smo najmodernije višenamjenske borbene zrakoplove – 12 Rafalea, s performansama koje su neusporedive s onim što smo imali do sada.

„Investirali smo milijardu i 200 milijuna eura bez da je to utjecalo na deficit i javni dug. To može samo Vlada koja pristupa svakom poslu s izrazitom ozbiljnošću“, dodao je.

„Zato možemo reći da smo Hrvatsku učinili daleko snažnijom“, zaključio je predsjednik Vlade i HDZ-a Plenković, dodavši da očekuje angažman svih organizacija naše stranke za pobjedu 9. lipnja na izborima za Europskim izborima.

Vijesti